Ankete na 1ka.si

Z AAI-računom na 1KA

Arnes je nedavno v federacijo AAI pridobil sodoben sistem spletnega anketiranja 1KA in poenostavil uporabo aplikacije, saj ne potrebujete več ločenega uporabniškega računa. V aplikacijo se lahko prijavite z AAI-računom.

S pomočjo aplikacije 1KA lahko na enostaven način izdelate spletni vprašalnik, izvedete spletno anketo, urejate in analizirate podatke, s kar najmanjšim številom klikov. Storitev preizkusite na spletni strani https://www.1ka.si.

Ker se sistem 1KA razvija hitreje, zanj pa je na voljo tudi vsebinska podpora, bo Arnes 31. avgusta ukinil anketni sistem SIO. Do takrat imate možnost, da prenesete rezultate anket. Če imate kakšno vprašanje glede ukinitve storitve, nas lahko kontaktirate na e-naslovu podpora@sio.si.

Kaj so prednosti uporabe AAI-računa?

Najpomembnejša prednost prijave z AAI-računom je varstvo podatkov in onemogočanje sledenja uporabnikom.

Prijava in preverjanje identitete v prvem koraku potekata prek organizacije, ki uporabniku dodeli AAI-račun, torej šole, univerze, ali drugega zavoda.

Za dodatno varnost skrbi drugi korak po vpisu uporabniškega imena in gesla, kjer je uporabniku omogočen vpogled v podatke, ki bodo posredovani aplikaciji. Po pregledu mora uporabnik potrditi posredovanje podatkov. Koraka je mogoče tudi avtomatizirati, kar prijavo poenostavi in pohitri.

Z AAI-računom lahko dostopate do storitev na svoji organizaciji in do številnih drugih storitev v slovenskem in evropskem izobraževalnem ter raziskovalnem prostoru.

Ta vnos je bil objavljen v Programska oprema. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja